Zajednički trening br. 1

Pozivamo vas na Fruškogorski maraton Route checking – javni zimski trening i razgovor o trail opremi, 14. decembra u 09:00 sati na Popovici.

Zamisao je da se okupimo i podelimo u dve grupe: FUN – 10km; D+/-470m i ACTIVE – 18km; D+/-825m, te zajedno prođemo mali deo staze Fruškogorkog maratona, podsetimo se kako će to biti u aprilu i motivišemo se za treniranje zimi. Naša fruška lepotica vas uvek čeka i želi da primi ljude dobre volje tokom cele godine.

Kažu ljudi ”Nema lošeg vremena za trčanje, samo loše opreme”. Mi zaključujemo da vas od zimskog treninga na Fruškoj gori deli samo loša oprema ili loši izgovori. Naravno, kad nešto ne poznajemo, nismo se bavili tim, logičan je strah i odbojnost ka tome. Zima je hladna, dan je kratak, teško je naterati sebe na pokret. A puno propuštamo….

Prve markirane šumske staze su tu, blizu. Na samo desetak kilometara od Limanskog parka, mosta Slobode. Prelepo je gore zimi, to ima posebne čari. Opet, onaj fantastičan osećaj blagog umora i ushićenja da ste trenirali u prirodi je još izraženiji tad.

Apropo toga, tokom jednog novembarskog treninga, da ne kažem uspona od Hopova do Iriškog venca, shvatili smo da postoji ogromna potreba za javnim zimskim treningom. Treningom koji bi bio dostupan svim trkačima bez obzira na formu. 

Shvatili smo da postoji velika potreba za razgovorom, edukacijom o opremi. Veoma je bitno koju opremu posedujemo i kako je koristimo zimi. Ona je tu da nas održava toplim, da spreči povrede, da nas motiviše i izvede napolje kad je čak i minus. Takođe, postoje velike razlike u opremi za drumsko i trail trčanje. Zato vas pozivamo da nam se pridružite posle treninga u planinarskom domu ”Železničar”, gde ćemo uz čaj i dobro raspoloženje diskutovati i pokušati da odgovorimo na sva vaša pitanja u vezi sa planinskim trčanjem, opremom, trailom…

Čekamo vas 14. decembra 2019. godine (subota) u 09:00 sati na Popovici kod starta maratona (ispred Planinarskog doma ”Železničar”), tj. 200m pre autobuske okretnice. Učešće je besplatno, potrebno je samo dobro raspoloženje i ljubav prema prirodi, sebi i drugima. 

Autobus JGSP br.74 polazi u 8:00 sati sa Železničke stanice.

Pozdravljamo vas i vidimo se na treningu