Prevoz do starta maratona

U subotu (07. Maj 2022.) organizovani prevoz je obezbeđen od 6 časova iz Novog Sada. Polasci su usklađeni sa dinamikom priliva putnika, autobusi kreću kada se popune. Mesto polaska su stajališta gradskog prevoza ispred Železničke stanice, na početku Mosta Slobode i u centru Sremske Kamenice. U subotu do 22:00 sata, autobusi će se okretati na Fruškogorskom putu, kod raskrsnice sa Majdanskom ulicom (to znači da autobusi NE IDU do kraja asfaltnog puta, do okretnice na Popovici). Okretnica kod Majdanske ulice, u subotu do 22:00 sata je i polazna stanica za povratak učesnika Maratona za Novi Sad. Posle 22 sata, pa do nedelje (08. Maj) do 20:00 sati, autobusi idu svojom redovnom linijom do okretnice na Popovici. Obezbeđeni su vanredni polasci sa Popovice u 22:00 i 24:00 sata u subotu i u nedelju u 2:00 i 4:00 sata, i od 5:00 do 19:00 sati po potrebi.

U nedelju (08.05.2022.) je obezbeđen poseban prevoz za decu predškolskog uzrasta sa svojim pratiocima (roditeljima, bakama, dekama), koji učestvuju na ”Stazi radosti i zadovoljstva”. Na start maratona ”Staza radosti i zadovoljstva” treba da stignu između 10:00-10:20 sati. Ovi autobusi su namenski isključivo za ove putnike i polaze iz Novog Sada, sa perona ispred Železničke stanice u 9:50 sati, sa stajanjem na autobuskim stajalištima na početku Mosta Slobode i u centru Sremske Kamenice.

Učesnici iz udaljenih mesta koji dolaze organizovano u subotu (07.05.2022.) na maraton svojim autobusima, moći će doći do Popovice – STARTA MARATONA, s tim što se njihovi autobusi po izlasku putnika, koji ne sme trajati više od 2 do 3 minuta, moraju vraćati nazad za Novi Sad na parkiranje Nemojte dolaziti na maraton spratnim i zglobnim autobusima, jer je njihovo kretanje lokalnim putem za Popovicu ZABRANJENO!

Po dolasku na cilj cele grupe koja je učestvovala na maratonu, vaš autobus može doći po vas na Popovicu. Predlažemo da maratonci krenu ranije kako bi se izbegle gužve neposredno pre starta maratona, jer se broj učesnika maratona kreće i do 20 hiljada.