ŠTA SU NOVINE ZA 2020?

📢Novine, samo za vas !!!!!

 

Predstojeće izdanje 43. FGM donosi mnoge izmene, a ovde ćemo objasniti samo najvažnije:

  1. NOVA TRKA – Pripravnički mini maraton (10,1km; D+/- 472m) – planirana od samog početka, sada je došlo vreme da u sklopu manifestacije organizujemo ovu kratku trku za apsolutne početnike, kao svojevrsni ulaz u svet trail trčanja. Ovi takmičari će deliti stazu sa nekim od naših najboljih trail trkača, što će sigurno biti dodatni motiv za njih. Trka će startovati sa Popovice (8:45), zajedno sa ostalim takmičarima koji učestvuju na stazama dužim od 41km. Vremenski limit za završetak ove kratke i slatke trke će biti velikodušnih 4 sata.
  2. IZMENA BR.1 – VELIKI ZAPADNI MARATON (85km; D+/-3.338m) JE SADA TAKMIČARSKI, UMESTO VELIKOG ISTOČNOG MARATONA – ovom izmenom će ukupna dužina i ukupni uspon biti neznatno uvećan, ali ključna razlika je u broju poena koju Vam ona sada donosi. Umesto dosadašnja 3 UTMB poena, SADA VREDI 4 UTMB POENA!!! Prvi deo staze je nepromenjen, zatim sa KT Astal jurite ka KT TV toranj i do KT Letenka idete poznatom trasom. Ovde počinjete da otkrivate lepote nedirnutog Zapadnog dela Fruške gore. Vremenski limit koji vam je na raspolaganju je ostao isti – 27 sati.
  3. IZMENA BR.2 –  SREDNJI ZAPADNI MARATON (57,7km; D+/-2.324m) JE SADA TAKMIČARSKI, UMESTO SREDNJEG ISTOČNOG MARATONA – najkraće rečeno staza je kraća za 2km, te se i kumulativni uspon menja. Sada ćete umesto prošlogodišnjih 2.140m morati svladati 2.324m, a to će vam doneti 3 UTMB boda. Vremenski limit koji vam je na raspolaganju je ostao isti – 17 sati.
  4. Staze za Ultra ekstremni maraton, Ultra maraton i Mali istočni ekstremni maraton se NISU IZMENULE.
  5. ORGANIZOVAN PREVOZ DO MESTA STARTA – svi takmičari (staze duže od 41km + Pripravnički mini maraton sa online prijavom) će imati mogućnost da besplatno budu dovezeni do mesta Starta (uz obavezan prikaz svog startnog broja na ulasku u autobus)

Nadamo se da ćete sledećeg aprila uživati na novim trasama!

 

Zaprati nas na Instagramu: http://bit.ly/fruskogorski-maraton-instagram