Održan prvi online sastanak u okviru ERASMUS+ projekta ”Green Run Network”

Članovi  Planinarsko smučarskog društva ”Železničar” Novi Sad, Nenad Sudarov i Aleksandar Radukin, su učestvovali  16. februara 2021. godine na prvom online sastanku povodom započinjanja realizacije ERASMUS+ projekta pod nazivom “Green Run Network”.

Cilj projekta je kreiranje oznake ”Zelenih trkačkih događaja” i osnivanje zelene mreže događaja.  Oznaka bi se zvala Green Run.

Takođe, u okviru projekta je predviđeno kreiranje edukativnih materijala za organizatore i učesnike trkačkih događaja sa informacijama o ekološkim rešenjima prilikom upražnjavanja fizičkih aktivnosti  u svakodnevnom životu.

Koordinator projekta je Gdansk Sportski Centar (POL), a PSD ”Železničar” Novi Sad je jedan od partnera zajedno sa Portugalskom Federacijom Modernog Pentatlona (POR), Društvom za fizičku kulturu iz Kozalinka (POL)  i Amaterskom trkačkom Asocijacijom Litvanije (LAT).

Na prvom sastanku se vodio razgovor  o administrativnim, tehničkim i finansijskim aspektima projekta, umrežavanju učesnika, razmeni iskustava i budućim aktivnostima. Svaki od učesnika projekta je prezentovao svoj delokrug rada, državu i grad.

Pričalo se i o trenutnoj Kovid situaciji i adaptiranju na nju.

Sastanak je održan putem video linka.

Projekat ”Green Run Label” traje 18 meseci i uvezuje trkačke događaje sa ekološkom edukacijom.