Noćni izazov na Fruškoj gori

 

Poštovani planinari, trkači, planinski biciklisti, ljubitelji prirode, zaljubljenici u Frušku goru

                                                               

DOBRO DOŠLI NA

PRVI Noćni izazov na Fruškoj gori

 

(16. – 17. septembra 2017. godine)

u organizaciji Planinarsko-smučarskog društva ”Železničar” Novi Sad.

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas ugostimo nadomak Novog Sada, na sportsko-rekreativnoj manifestaciji za koju verujemo da će Vam pružiti nezaboravno iskustvo. Dođite opušteni, na vreme, ponesite puno pozitivne energije, startujte odlučno, uživajte, dobro se provedite i posle spavajte.

Pripremili smo za Vas nezaboravan provod uz puno pozitivne energije, kvalitetne muzike, obilje pića i hrane i projekciju ”filma iznenađenja” u „Smeškovom“ šumskom bioskopu na otvorenom.

Ove jeseni Vam nudimo priliku da dokažete sebi da možete da se izborite sa psihičkim izazovima i fizičkim naporima, da pobedite sebe, da poboljšate svoju psihofizičku kondiciju i započnete bitku za zdrav život. Sve tri pripremljene staze su trasirane u brdovitom, šumskom pojasu Fruške gore, koja se nalazi samo na korak od užurbanog i nervoznog grada.

 

Staze:

 

Br.Naziv stazeDužinaUsponi i silasciPrikaz kretanjaStaza je otvorena (sati)GPS track download
1.Fun trail4.100 m 184 mPOPOVICA (START) – POPOVICA (CILJ)3 SATAhttps://goo.gl/8HWnc7
2.
Hobi trail10.144 m 470 mSTART-KT9-KT24-CILJ5 SATIhttps://goo.gl/n6GzBF
3.Sport trail18.863 m 825 mSTART-KT9-KT10-KT24-CILJ5 SATIhttps://goo.gl/sqvRHQ


START

 

Start je 16. septembra 2017. godine (subota), u 20:00 sati, na Popovici, 10 km južno od Novog Sada, tj. 5 km od Sremske Kamenice.

Koordinate: 45°11’02” N  19°49’36”E

 

PRIJAVE I KOTIZACIJE

 

Pravo učešća imaju samo potpuno zdrave i psihofizički sposobne punoletne osobe, koje potpišu Izjavu da su upoznati sa Pravilima Noćnog izazova i da učestvuju na sopstvenu odgovornost.

         

Prijave se otvaraju 15.07.2017. u 00:01, a zatvaraju 16.09.2017. u 19:00 sati.


OdDoFun trailHobi trailSport trail
15.07.201715.08.2017 1.000 din 1.600 din 1.750 din
16.08.201710.09.2017 1.200 din1.800 din 1.950 din
Na sam dan maratona (majica i finišerska medalja nije uključena) 1.300 din 1.900 din 2.050 din

(*Navedene cene važe za startnine uplaćene do dana isteka važnosti. Ako se neko prijavio 13.08.2017., potrebno je da uplati startninu do 15.08.2017.)


Prijave se vrše isključivo preko sajta https://docs.google.com/forms/d/1qYAy2Mk1RYmiHX9EyVsi-7Oje7NC1xGYQ-DhRjhynf0/viewform?edit_requested=true .

Prijave na dan trke i uplata kotizacije će biti moguća na samom startnom mestu na Popovici, u subotu 16.09.2017. od 17:00 do 19:00 sati.

Kompletna Pravila, možete preuzeti na sajtu Planinarsko-smučarskog društva ”Železničar” (http://psdzeleznicarns.org.rs/).

 

TAKMIČARSKI PAKET

 

Učesnici na sve tri staze dobijaju sledeći startni paket: Majicu Prvog noćnog izazova, startnu knjižicu, Pravila, finišersku medalju, okrepu na startu i cilju, vaučer za piće.

Učesnici SPORT TRAIL-a dobijaju dodatno i jedan vaučer za hranu, startni broj, nalepnicu za bajk.

 

PREUZIMANJE STARTNIH PAKETA

 

U petak, 15.09.2017. od 10 do 20 sati, u prostorijama Planinarsko-smučarskog društva ”Železničar”, Trg Galerija 4.

Na dan trke u takmičarskom centru na Popovici od 17 do 19 sati.

 

Svaki učesnik prilikom preuzimanja startnog paketa potpisuje Izjavu o učestvovanju na sopstvenu odgovornost.

 

NAGRADE

 

Tri prvoplasirana trkača i mauntibajkera sa Sport trail staze u apsolutnoj kategoriji, u muškoj i ženskoj konkurenciji, dobijaju pehare i pobedničke diplome.

Finišeri na sve tri staze dobijaju finišersku medalju i osveženje na cilju.

NEMA NOVČANIH NAGRADA, NITI STAROSNIH KATEGORIJA!!!

 

OBAVEZNA OPREMA

 

Svi učesnici su u obavezi da imaju čeonu ili baterijsku lampu, rezervne baterije, tehnički ispravan bicikl (E-bicikl nije dozvoljen), zaštitnu kacigu, adekvatnu garderobu za šumu u skladu sa vremenskim uslovima, plastičnu flašu/bidon sa vodom 0,5l.

Preporuka je upotreba štapova za šetanje, kao i da MTB takmičari sa sobom ponesu osnovnu opremu i alat za otklanjanje kvarova na biciklu u toku trke.

 

SMEŠTAJ

 

Za učesnike kojima treba prenoćište, obezbeđen je smeštaj po specijalnim cenama. Rezervišite smeštaj putem maila, prilikom prijavljivanja za Noćni izazov.

 

PREVOZ DO STARTA

 

U danu održavanja, do Popovice (starta i cilja) i sa Popovice, učesnike će prevoziti autobusi GSP-a, po redovnom redu vožnje. Polasci autobusa su ispred Železničke stanice i autobuskih stajališta na početku mosta Slobode, kao i centra Sremske Kamenice. Zbog moguće gužve, krenite na Popovicu malo ranije.

Učesnici iz udaljenih mesta koji dolaze organizovano, svojim autobusima, u subotu 16.09.2017, moći će doći do Popovice – STARTA, s tim što se njihovi autobusi po izlasku putnika, moraju udaljiti sa platoa na Popovici i zone Starta. Nemojte dolaziti spratnim i zglobnim autobusima, jer je njihovo kretanje lokalnim putem za Popovicu ZABRANJENO!

Za sve posetioce, povratak u grad će biti organizovan autobusima GSP-a (nedelja, 02:00). Karta se kupuje u autobusu.

 

VAŽNO UPOZORENJE

 

           Strogo se pridržavajte Pravila, koja su vam data u prilogu ovog poziva i čine njegov sastavni deo. Sa pravilima se možete upoznati i na sajtu Planinarsko-smučarskog društva ”Železničar” (http://psdzeleznicarns.org.rs/), kao i na startnom mestu u danu održavanja manifestacije.

 

INFORMACIJE

 

Sve informacije u vezi sa Prvim Noćnim izazovom  možete dobiti na sajtu Planinarsko-smučarskog društva ”Železničar” (http://psdzeleznicarns.org.rs/).  

Svima koji žele da dišu punim plućima, da se druže sa netaknutom prirodom, koji žele da dožive izazove koji će u njima probuditi avanturistički duh i učiniti da se osećaju božanstveno, Fruška gora i naš „Noćni izazov“ je mesto za njih.

Napomena: Svi učesnici se moraju kretati isključivo markiranim stazama, u suprotnom se vode kao da i nisu na Noćnom izazovu.

Partneri u projektu: ”Ris Cycling Shop” Novi Sad, ”Čarolija Berberaj”, „Trening centar Invictus“ i ”Gorski smeško”.

          

Budimo vedri, veseli, nasmejani, lepi, srećni i zdravi i na ovom Prvom Noćnom izazovu na Fruškoj gori!