PRELIMINARNA STARTNA LISTA – “SPORT PRIJAVE“

Vreme održavanja 45. Fruškogorskog maratona se bliži…… Nadamo se da ste svi dobro i da željno iščekujete start svoje trke.

Kako bi izbegli ugrožavanje bilo kog učesnika trke, molimo Vas da pažljivo pročitate obaveštenje i da se na dan trke svi pridržavamo ovoga o čemu ćemo vas upoznati danas.

 

Start svih sa SPORT PRIJAVAMA je u subotu (07.05.2022) u 08:45.

Mesto: Popovica; GPS lokacija https://bit.ly/32pGch0

Preuzimanja Startnog paketa:

  1. Preuzimanje Startnih paketa je u petak (06.05.2022) u periodu od 13:00 do 19:00 sati (Kulturna stanica SVILARA; koja se nalazi u Novom Sadu, ugao ulica Pavla Stamatovića i Đorđa Rajkovića. GPS lokacija: 45.262572,  19.849577)

Kulturne stanica ”Svilara” je deo produkta strategije decentralizacije kulturnih sadržaja u okviru projekta Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture.

 

Ko nije u mogućnosti da Startni paket preuzme u petak, to može uraditi u subotu pre starta, na Popovici (Planinarski dom “Železničar“).

 

  1. Zašto insistiramo na preuzimanju startnog paketa u petak?

Za sve sa SPORT PRIJAVAMA, koji u petak preuzmu startni paket, biće obezbeđeni besplatni autobusi (obavezan prikaz startnog broja na ulasku u bus) koji će vas prevesti vrlo blizu mesta Starta (500m do zone Starta).

Autobusi JGSP polaze sa autobuskog stajališta na početku Mosta Sloboda u subotu u 07:30 (imaće plakate FGM na sebi)!!!! Budite tačni….

 

Razlog za ovo je jednostavan.

Saobraćaj na putu za Popovicu će po rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve biti potpuno zatvoren u subotu, za sva vozila u periodu od 06:00 do 22:00, osim za stanare, prioritetna vozila, vozila organizatora.

Parkirajte svoja vozila na okolnim parkinzima u blizini Mosta Sloboda (parking ispod mosta ima opciju dnevne karte).

           

            Po završetku trke, autobusi po prijemu učesnika, vraćaju se u Grad i staju na stajalištu posle Mosta Sloboda (uz Startni broj, prevoz je GRATIS).

 

Napomena za učesnike dugih staza

Ako pratnja/podrška planira da Vas sačeka na Cilju, može se sopstvenim prevozom dođi do Popovice (500m od Cilja) u subotu nakon 20:00 sata, pronaći parking uz kraj puta.

 

  1. DROP BAG – informacija (učesnici Ultra ekstremnog i Ultra maratona)

Prilikom preuzimanja startnog paketa u petak, dobićete DROP BAG (samo u njega je moguće ostavite stvari, hranu, energiju..). One vas čekaju na KT 15 ANDREVLJE 1 (83 km od starta).

Po zatvaranju kontrolne tačke KT 15 ANDREVLJE 1 (nedelja, 10:00), svi drop bagovi se dovoze do Starta na Popovici (Planinarski dom “Železničar), gde ih po prolasku kroz Cilj, možete preuzeti (uz prikaz Startnog broja) sve do nedelje do 20:00 sati.

 

Na startu trke, učesnici će startovati u manjim grupama (prema stazi na koju su prijavljeni) i u kraćim vremenskim intervalima;

 

Koristićemo USB čipove/kartice za elektronsko merenje. Prilikom preuzimanja startnog paketa zadužićete i po jedan čip/karticu, koji ćete po prolasku kroz cilj vratiti organizatoru i preuzeti svoju finišersku medalju. Nemojte međusobno razmenjivati čipove, jer su svi preprogramirani za vaš startni broj.

U slučaju gubitka čipa/kartice, ostajete bez rezultata i potrebno je nadoknaditi vrednost nabavke novog čipa.

Video sa pojašnjenjem korišćenja: https://bit.ly/2ZwG25y

             Proglašenje je odmah nakon trke, na Popovici

Preliminarna startna lista 45FGM 2022 (proverite da li ste na njoj, dozvoljavamo grešku sa naše strane)

 

Molimo Vas da zajedno sa nama sledite navedena uputstva, kako bi upriličili jedan istinski sportski spektakl i dokazali ono što svi već znamo, a to je da su trkači i sportisti istinski promoteri pravih vrednosti.