MaxBet – Generalni partner manifestacije Fruškogorski maraton

Na konferenciji za novinare u Novom Sadu najavljeno je održavanje Fruškogorskog maratona. Tim povodom predstavljen je generalni sponzor maratona, kao i program manifestacije u okviru koje će biti održano 5 takmičarskih trka različitih dužina, kao i 9 trka netakmičarskog karaktera.

„Ovo je istorijski trenutka za samu manifestaciju, koja pored toga što sa ponosom nosi znak brenda ’’Najbolje iz Vojvodine’’ i pripada redu ’’Manifestacija od posebne važnosti za Grad Novi Sad’’, u naredne tri godine će se zvati MaxBet Fruškogorski maraton.  Radi se o činjenici da je menadžment društveno odgovorne kompanije MaxBet, u aktivnostima Fruškogorskog maratona prepoznao manifestaciju koja promoviše zdrav život i prirodu, te je doneo odluku da naredne tri godine bude naš Generalni partner, sa ciljem da partnerstvom doprinese podizanju kvaliteta organizacije i popularizaciji aktivnog stila življenja. MaxBet 46. Fruškogorski maraton održaće se ove godine 22. i 23. aprila. Poslednjih godina na maratonu učestvuje oko 10 hiljada trkača, a ove godine očekujemo nove rekorde i po tom pitanju. Za sada imamo prijavljene učesnike iz 17 zemalja, a taj broj će svakako biti veći kako se budemo bližili danu održavanja maratona. Nakon maratona planiramo i niz zajedničkih aktivnosti na Fruškoj gori, od kojih će benefit imati šira društvena zajednica. Razrađuje se ideja revitalizacije najdužeg pešačkog puta u dužini od 170km, koji nosi naziv ’’Fruškogorska transverzala’’, a čijom obnovom bi smo se našli na turističkoj mapi Evrope (poslednji put je obnovljena 1996. godine). Za to nam je potrebna puna saradnja Nacionalnog parka Fruška gora i Planinarskog saveza Vojvodine, čiji su predstavnici danas ovde sa nama. “ – izjavio je dr Nenad Sudarov, direktor Fruškogorskog maratona

Menadžment kompanije MaxBet je u aktivnostima Fruškogorskog maratona prepoznao manifestaciju koja promoviše zdrav život i prirodu, i odlučio da naredne tri godine bude strateški razvojni sponzor maratona, sa ciljem da kroz ovo partnerstvo doprinese podizanju kvaliteta organizacije maratona i popularizacije aktivnog stila života.

„Generalno sponzorstvo Fruškogorskog maratona rezultat je naše želje da uvek budemo u društvu najboljih. MaxBet je i u prethodnom periodu podržavao Fruškogorski maraton, a sada smo odlučili da naše sponzorstvo intenziviramo i podignemo na viši nivo. Ulaganje u lokalnu zajednicu je strategija kompanije i verujem da je podržavanje Fruškogorskog maratona u naredne 3 godine odličan način da pružimo podršku rekreativnom sportu. Redovna fizička aktivnost glavni je preduslov za kvalitetan život, i upravo je to vrednost koju želimo da promovišemo kroz naše društveno odgovorne aktivnosti“ – izjavio je Darko Živanov, generalni direktor kompanije MaxBet.

Na konferenciji su govorili i Živko Cvetković – direktor Nacionalnog parka Fruška gora i Milan Mirković – predsednik Planinarskog saveza Vojvodine. Obojica su istakla spremnost da se manifestacija podrži u punom obimu, a da se ideja o revitalizaciji Fruškogorske transverzale treba realizovati za dobrobit šire društvene zajednice i planinara, uz povećanje turističke ponude Fruške gore.